Symbioz: ez a Renault gyönyörködteti az avsfkeket (VIDEO)
Symbioz is een nieuwe compacte SUV uit het Renault-gamma. Het is merkwaardig dat juist Renault in dit segment al over een behoorlijk serieus arsenaal aan modellen beschikt. Bijvoorbeeld Captur e met een lengte van 4,24 meter. Schilderachtig met 4,47 m. Zuidelijk met 4,51 m. Arkana met 4,57 m. Enigszins zo is de Espace, die met 4,72 meter iets groter is. Als we ze opsommen, als we naar de cijfers kijken, valt het meteen op dat er tussen de Captur en de Austral nog een serieuze kloof zit van 23 cm, waar de Symbioz nu met zijn lengte van 4,41 meter comfortabel past.
Het ontwerp van de Symbioz is geheel in de stijl van het huidige Renault-handschrift. We herinneren ons allemaal dat de Fransen lange tijd de voorkeur gaven aan ovale en zachtere vormen, terwijl de trend nu richting sterke lijnen en randen gaat. Dit geldt ook voor Symbioz. Het maakt met name de indruk dat de motorkap geen bijzonder grote helling heeft en relatief horizontaal blijft staan, wat weer leidt tot een wat hoge, in dit geval matte, voorkant. De voorgrille is gesloten en opvallend met de grote Renault-ruit in het midden. De koplampen blijven in de recent moderne smalle en langwerpige vormen behouden, logischerwijs voorzien van de modernste LED-technologie. Extra lichtelementen en sensoren voor de assistentiesystemen zijn effectief geïntegreerd in de voorbumper van de Symbioz.
Kortom, deze nieuwe Symbioz wekt de indruk een stuk groter en gespierder te zijn dan hij in werkelijkheid is met zijn lengte van 4,41 meter zoals reeds vermeld, en het is eigenlijk meer een compacte auto. De visie is aristocratisch en vooral aan de achterkant hebben de ontwerpers gekozen voor duidelijk ingestopte vormen. De lijnen van de ramen komen daar merkbaar dichterbij, in de schouders is de auto vakkundig en achteloos gekrompen. Onze testauto heeft 19 inch wielen. De deurgrepen zijn solide en duurzaam in een klassieke stijl, en de derde C-stijl is sterk naar voren gekanteld.
Als we het model van achteren beter bekijken, zullen we onder de indruk zijn van het relatief kleine oppervlak van het achterglas. Hierdoor kunnen we bij achteruitmanoeuvres geen al te breed overzicht verwachten, maar dit wordt met succes gecompenseerd door de beschikbare camera's en assistenten aan boord. De kentekenplaat is geïntegreerd in de achterbumper. Centraal op de kofferklep springt opnieuw het grote ruitvormige Renault-logo met daaronder Symbioz in het oog. Ze worden vergezeld door de prachtig in de carrosserie verweven en, wederom, vrij smal gebouwde spectaculaire achterlichten.
De beschikbare ruimte voor de passagiers in de coupé is verrassend royaal en zeer comfortabel ingedeeld, zeker gezien de bescheiden compacte buitenafmetingen. Voorin is er meer dan voldoende ruimte. Op de tweede zitrij heb je de mogelijkheid om de gehele bank in de lengte te verplaatsen. De slag bedraagt 16 cm, maar aangezien de bank ondeelbaar is, moet deze altijd in zijn geheel verplaatst worden.
In de Symbioz-cockpit komen de eerste twee schermen in zicht. De monitor voor het infotainmentsysteem heeft een diagonaal van 10,4 inch en het display op het dashboard is 10,3 inch. De bestuurder krijgt een enorm scala aan nuttige en uiteenlopende informatie, de visualisatie kan op veel verschillende manieren individueel worden geconfigureerd. De graphics zijn in felle kleuren, levensbevestigend en zorgen voor een aangename sfeer aan boord, typisch voor Renault. Aan de andere kant zijn de menu's zelf echter behoorlijk gedetailleerd, de structuur is soms lang en vaak vertakkend, waardoor je vooral in het begin te snel verdwaalt op weg naar je digitale doel.
Het goede nieuws van Symbioz is opnieuw dat het Uncle Google in multimedia heeft geïmplanteerd. Met andere woorden, zonder dat er speciale aanpassingen nodig zijn, kunt u in het dagelijks leven gewoonlijk zeer nuttige functies gebruiken, zoals Google Maps, de verschillende zoekmachine-assistenten of gewoon Google Play. Momenteel worden al ongeveer 50 mobiele Google-apps ondersteund.
De andere geweldige oplossing is dat de bedieningselementen voor de airconditioning naar voren worden gebracht in een apart fysiek paneel onder de middelste monitor, dus geweldig in gebruik. De verwerking van de gebruikte materialen in de cabine is zeer degelijk, routinematig, de materialen zelf zijn ook op niveau, maar tegelijkertijd moet je niet de illusie hebben dat hard plastic volledig verdwenen is. Dit is tenslotte een compacte SUV en zijn aanwezigheid is volkomen redelijk, maar ook hier, typisch Frans, in de meeste gevallen vakkundig verborgen of bedekt met aantrekkelijke oppervlakken.
De Symbioz wordt geproduceerd in de Renault-fabriek in de Spaanse stad Valladolid, in de provincie Castilië-Leon. Zoals we weten schijnt de zon in Spanje bijzonder helder en warm. Daarom is Renault bijzonder trots op het magische panoramische dak genaamd solarbay®, dat als extra wordt aangeboden in de nieuwe Symbioz. Normaal gesproken laten zulke gigantische glazen plafonds veel hitte en warmte de cabine binnen, en in warme streken als Spanje worden ze nogal gemeden door klanten, maar in dit geval is echter onder meer de fabrikant Saint-Gobain een van de meest innovatieve glasmerken ter wereld hebben een uniek glazen dak gecreëerd dat geleidelijk donkerder kan worden. Een mooie oplossing waarmee je bijvoorbeeld alleen de eerste rij fauteuils of alleen het bankje achterin kunt verduisteren. Natuurlijk kunt u ook alle beschikbare zonnestralen missen als u aan boord reist. Het solarbay® interactieve panoramische dak kost BGN 3.490 extra en biedt 4 toningconfiguraties voor nog meer comfort voor alle passagiers, en de instelling gebeurt zelfs via spraakopdrachten.
Voor de Symbioz is momenteel één aandrijflijnoptie beschikbaar. Het gaat om de E-Tech full hybride motor met 145 pk. voor een voertuig met een gereduceerde massa onder de 1500 kg voor veel rijplezier en vooral een lager brandstofverbruik. Het hybridesysteem is ons al bekend van andere Renault-modellen. Het omvat een benzinemotor van 1,6 liter, twee elektromotoren, een kleine accu en een innovatieve multi-mode transmissie zonder koppeling, waarvan de functie wordt overgenomen door een van de twee elektromotoren.
Het maximale koppel van de Symbioz bedraagt 250 Nm, wat logischerwijs niet bedoeld is om de kasseien op de rijbaan te breken. Dit is voor hem helemaal niet essentieel of noodzakelijk, want de auto beweegt immers tamelijk gematigd, ingetogen en redelijk. Het idee is om zomaar te rijden om een laag verbruik te behouden en zo geld te besparen door minder frequente bezoeken aan het tankstation. Renault belooft ons 4,8 liter per 100 km, wat we bij onze eerste ontmoeting met de Symbioz niet konden verifiëren, maar we hebben ervoor gezorgd dat het hybridesysteem hier weer feilloos werkt, vaak neemt de elektromotor de aandrijving over, en heel stil, elegant en nauwelijks merkbaar.
- 2024-12-22 - GAZ-3101: en "Wolga"-Pelleşületlen álma V-alakú-Motorral
- 2024-12-21 - Brüssel hat sein Debüt met de DS-versie gemaakt, 100% interdite elektronische apparatuur
- 2024-12-19 - VAZ-2105: Bestseller na 45 jaar
- 2024-12-18 - Visszasektika: En Hummer NZ szerénységet-mutat
- 2024-12-17 - Ik ben Moment elektrische V-Klasse van Mercedes
- 2024-12-16 - Motorzugang zur Automobilisierung totaal – 45 dagen kort voor de première van Metalex 1-04
- 2024-12-15 - Een 3-Zoll-Dízel D 2900: Vollstanddiger Motor
- 2024-12-14 - Teljes gázzal 2 más féle jogosítvány nél
- 2024-12-13 - U kunt ook het volgende doen: E-Combinatie
- 2024-12-12 - ZIL-4104: Rolls-Royce met een gewicht van 3 tonnen en een hoge windsnelheid van 190 km/t